Saker som betyder mycket i mitt liv.

Hej!

Jag kände att jag har skrivit väldigt mycket ordbajsning ett tag och därför tänker jag skriva en liten serie, Saker som betyder mycket i mitt liv. Nu är det för sent för att börja men jag tänkte göra en skiss för det hela.


1. Kärleken
2. Min vänner
3. Musiken
4. Familjen
5. Skolan
6. Husarö

tja, det de uppslag jag kan komma på för tillfällen. så se nu fram emot ett försök till strukturerad ordbajsning istället för ostrukturerad. kanske kan bli lite bättre ;) och ni glömmer väl inte att kommentera mina inlägg så jag ser att någon läser, annars känns det som om jag lika gärna kan skriva som Word-dokument på datorn eller i min privata dagbok. Det behöver verkligen inte vara några kloka inlägg smarta kommentarer bara ett litet "hej" räcker. det tar inte lång tid.
färdig gnällt för idag'

kramar

Bloggar

Tänk egentligen vad många bloggar det måste finnas i världen och var mycket onödig fakta det står i dem. verkligen helt oväsentligt för utomstående. men det är jättekul att läsa andras blogg och jätteskönt att detta skitsnack som egentligen inte har något värde. eller har det det? jag tror nog det ändå. det är så skönt att bara skriva om ingenting alls, att bara berätta vad som hänt under dagen för alla och ingen. just det är väldigt skönt tycker jag. att berätta det för alla och ingen. att vem som helst kan läsa det och man behöver inte känna att man tränger sig på, den som läser får skylla sig själv. och det ska jag bara säga här och nu att det är verkligen inget "tvång" att läsa min blogg bara för att jag läser andras. jag älskar att lsa folks tankar och om deras liv, särskilt mina vänners. långa bloggar är så roligt. om jag fick önska skulle alla sitta och blogga två-tre gånger om dagen. fast skulle det kanske bli lite långt i längden, men i alla fall varje dag. det skulle vara så kul att se hur alla människor var från dag till dag.

och att hitta en ny blogg, det är jättekul:D idag hittade jag Neas blogg( nu fick du vara med igen, länkar du mig igen då?^^) men jag tänker inte länka den. hihi, bus-sanna är i farten.

nu hittade jag en gammal låt:P round and round med faboulos. minnen! vi dansade till den på gympan. jag måste säga att jag glömt hela dansen. det var, ja, vilka var vi? Ulrika, Ella, Simon, Fredercik, Nea och jag, just ja! så var det ja! och den var svår! jag suger verkligen på dans! verkligen. jag har rytm i kroppen men jag kan inte kontrollera den och jag kan verkligen inte komma ihåg en koreografi, men det sist är nog en träningssak säger alla som vet, men jag har ingen större lust att öva:P så kul är det inte. ska det vara dans ska det vara improvisation ensam i mitt rum där ingen ser^^ så nu vet ni vad jag gör när ingen ser på;) stackare!

nej, nu måste jag sluta innan jag avslöjar mina andra innersta hemligheter,

kramar

Juldagen

Hej hopp!

nu sitter jag i min säng och skriver från min dator. iiiih! med risk för att låta som en fjortis så säger jag det en gång till. Iiiiiiiih! jag har fått en dator i julklapp. en jättesnygg bärbar variant så nu kommer jag inte behöva låna av anna och Carro. och elisabet är alltid välkommen att låna denna. :D yeay! jag tycker så mycket om denna lilla krabat. nu ska jag bara köpa mig en datorväska så är allt finfint sen. klar att flyttas runt och lekas med. jag håller på att skaffa msn på datorn nu. och om det är någon från klassen som råkar läsa denna blogg, hur laddade man FC, jag har glömt och jag hittar det inte på hemsidan. annars har jag fått en del saker till mitt nya hem, t.ex. en jättebra kokbok. så nu flickor ska ni få se på matlagning! jag har nästan lust at göra värsta fina middagen. suck, msn krånglar en massa. fast nu funkar det:D yeay!

nu ska jag hitta på någe vettigare, som att snacka med anna^^

kramar

Dan före dopparedan

jag kan inte förstå att det är julafton imorgon. det kan jag bara in förstå. tänk när man var mindre, då räknade man ner dagarna och nu har tiden bara sprungit ifrån mig. ända som är kvar till till innnan julafton är då

  • Elisabets present
  • Städa mitt rum
  •  Städa på GVO
  • Gå ut och gå med mina kära hundar 
  • Klä julgranen( eller julträdet som de säger, kan hända att det är en björk)
  • och lite övrigt julpyssel som är kvar
nej, nu ska jag nog sätta igång med att städa mitt rum. det vore verkligen skönt att få det gjort, men det är verkligen bajstråkigt. men det ska nog gå bra det med. storstädning med trorkning av alla hyllor och tjaffs. bläbläblä, men det måste göras annars dammare mitt rum igen.

ha det så bra!

kramar

Julefrid, eller inte.

Nu är julen här snart, men som vanligt har julefriden inte infunnit sig än. det brukar dröja till, hmm.. får se nu, eventullt julafton annars juldagen. även om jag tvivlar på att denna familj kommer att kunna hålla sams i två hela dygn. fast jo, kanske. det kanske går... eftersom att all stress är över och så menar jag. jap imorgon är dagen innan julafton och dagen får gå i städningens tecken. Mitt rum, badrummet, GVO ska städas. jag har även tänkt att ta en prommis med vovsarna och fixa elisabets julklapp. annars är alla andra julklappar helt klara och inslagna, eller nej, Johans är kvar, men den fixar jag också i morgon. skönt! det har jag jobbat på bra med i år, julklapparna alltså. jag brukar annars slå in dem antingen vid denna tid en dag senare eller på julaftonsmorgon.

oh, det ska bli så skönt när julafton kommer mot sitt slut. julaftonskvällen är den bästa eller juldagen eller annandagen. sen vill jag shoppa på rean:D om jag har några pengar kvar vill säga, men jo, det har jag. nästan säker. åh, det skulle vara så kul att åka och julshoppa med lite vänner. mysis. sen är det flytt:D och läger:) och sen ska jag plugga... blä, men skönt att få gjort. egentligen borde jag försöka att göra lite innan lovet nästan är slut, men ändå tror jag att det är bättre att göra det efter att man fått vila lite. fast jag har nästan lite lust att ta tag i mitt hemprov i matte för att få klart det. fast jag är föär trött för att göra det nu.

borde gå och sova, men jag pratar med Malin på msn, det var länge sen jag pratade med henne nu. för er om inte vet vem malin är så är det min konfakompis. fast vi har tappat mycket kontakt nu. tråkigt, men så är väl livet antar jag. hade nog på tog förlite i stockholm och hon i Dalarna att göra och då blir det så.

nej, nu är det faktiskt snart sovdags

god natt!
kramar

Onsdag - den enda dagen denna vecka jag inte kommer att träffa Nellie.

Faktiskt sant. det säger lite om hur mycket konserter vi har. igår var den första. det gick faktiskt ovanligt bra:) jag fixade Czardas grejen! Yeay. fast jag var jättedarrig men jag lyckades dölja det i de mest kritiska lägena!

Idag fyller Vicki-Icki år:D grattis du yngsta av oss níttior! tja. Idag ska jag til Malin på NV-jul. Vi ska äta julmat och mysa samt träna på låtarna. Vi satte make your own kind of music idag och det låter inte så illa. det finns de som är musikaliska i vår klass. Det var fhett kul när Martin (som sitter vid trummorna) tog upp tempot en aning. eller en ganska stor aning. det gick fort då må jag säga, men alla hängde med hyfsat. nu är vi redo för resten av klassen med deras solistinstrument. det blir som i stråkafton. när det är 50 soloster och en kompgrupp på tio. alla solister spelar samtidigt. söta barn! :) men man ska inte se ner på dem som är mindre värda som Linnea brukar säga.

I helgen är det musik i julbrådskan, de tråkigaste av våra konerster med BUS, men men, a man's gotta do what a man's gotta do. som någon brukar säga. minns faktikst inte vem det är i skrivandests stund....

hmm... vill komma på något att skriva men det är på något sätt hjärnsläpp. Jo! min dagbok kom tillbaka idag:D min svarta. så nu ha rjag två. frågan är vilken jag ska skriva i, den svarta eller oranga.. svåra val här i livet det visar sig nog. jag tror att jag ska ta med svarta och skriva klart i den.... jo. bang, beslut taget.

livet rullar vidare och jag märker hur jag allt mer sällan träffar mina vänner. det känns verkligen tragiskt. jag och elisabet konstaterade det på telefon igår. jag saknar er! alla ni goa gagnefsfolk! visst man pratar och så men det blir allt mer sällan och kortare tid. hur kommer det att gå när vi sedan börjar olika högskolor i olika städer och olika delar av landet? det ska i alla fall bli gott att träffa er på vår lilla julafton. i alla fall nästan alla kan då. jag måste gå ut med ett mail bara så att de vet när det blir:P men men

nu ska jag skicka det mailet.

ha det så bra!

kramar

När det lider emot jul. mmmmmmmmmmmmm.

Det strålar en stjärna förunderligt blid, i öster på himlen hon står.

ja, det är ungeför det ser ut i Gagnef i dessa tider, som tagit ur en julsång. Då är jag glad att jag bor i gagnef för det är så sagolikt vackert. Då gör det inget att det är långet överallt och att det tar en timme med buss till skolan för man kan håna dem och säga att "vi har snö hemma, vi har en riktigt jul!" tihi. för nu lider det verkligen mot jul! och jag är inte stressad! det är så obegripligt skönt så ni vet inte! jag har alla julklappar nästan klara, lite finlir kvar bara, så som att slå in dem och fixa klart dem, men jag är i ovanligt god tid.

och vi har börjat spela med NV2a-bandet idag. Make your own kind of music spelar vi! yeay, det är så kul:D musik är den starkaste drogen efter kärlek. teay för musik! den har dessutom ingen baksida än, vad jag har märkt.

idag har jag haft en fhett kul diskssion med Olle. hur man skulle vara som kille/tjej. kul tanke men jag är glad att jag är tjej i alla fall.

ha det så bra!

kramar

Denna helg är precis som förr

Jag som trodde att jag brukade ha fulla helger, men icke då, det märker jag nu. jisses vad jag har gjort saker denna helg. det märks att datorn tar stor del av mitt liv, för nu när jag inte prioriterar den hinner jag med en massa andra saker, eller vad man ska säga. såhär långt denna helg har jag:
  • Shoppat julklappar
  • Vart på födelsedagsfest hos Vicki
  • Shoppat fler julklappar (olika dagar)
  • Jobbat
Saker som jag ska göra senare i helgen

  • Födelsedagsfest hos Frederick
  • Luciatågsövning med barnen i byn
  • Luciafirande i byn
Yes, that's it. Det var inte så mycket när man listade upp det, men jag har inte varit hemma mycket idag. jag orkar inte dra hela dagsschemana. ni får lista ut hur jag fördelat tiden om ni är intresserade.

Nu är jag snart klar med alla julklappar! har 3 st. kvar plus tre st. som är halvklara, men i torsdags hade jag ca 15 st. kvar så jag är endå ganska nöjd med helgens bedrifter.

Jag tror aldrig att jag har besökt kupolen så mycket som denna vecka. tre dagar i rad har jag varit där. torsdags var jag där med Anton, i fredags var jag där med Lina och Petra och idag var mamma och jag inne. Kul att handla om man hittar nåt och det gjorde jag:) min absoluta favoritaffär är Lager Haus. De har så många kuliga saker. ocg dollar store är också bra. jag önskar mig en plättpanna där ifrån i julklapp. det vore nämligen kul att ha!

tja nu ska jag leta reda på  lite  accord till lite låtar och öva lite inför Lucia

Kramar!

Liten uppdatering

Som tillägg på mitt senaste inlägg, jag har nu spelat lite fiol och gjort liet nadra nyttliga saker och livet känns mycket bättre:) och snälla kommentera bara så att jag ser vilka som läst

Många inlägg på kort tid

Nu har det blivit många och långa inlägg på kort tid. jag antar att jag har fått tid att tänka igen. på både gott och ont. det är det som är det bästa med att ha en miljon saker att göra, man hinner inte fundera över saker och ting, man bara gör och så får man ta allt innan eller oftast efter. det är också då dåligt självförtroende och en tanke om man att man inte är tillräckligt bra eller oönskad får plats att komma upp i ens huvud. det är sånna tankar som sakta men säkert börjar smyga sig på och det är då jag bara vill gömma mig. glömma mitt sociala liv bara jobba på som en robbot och sen tra mig undan till en liten del av världen där jag verkligen blir så oönskad som jag känner mig ibland. i vägen och fel. suck. blä och usch, förlåt alal läsare av denna blogg, stackare som måste läsa denna skit, men jag måste ta vägen någonstans och detta är lättast. det bästa som finns är att få skriva för när man pratar så tja, eller det funkar det med, men då måste det vara spontant och det är sällan det är så. att sitta och skriva spontant är mycket lättare. så jag ber verkligen om ursäkt för mitt klageri. jag är en öppen person på  gott och ont och jag  babblar ur mig saker hipp som happ, även till de som inte vill höra. så, om ni vill ha den sanning ni själva byggt upp av mig, så sluta läsa för jag är totalt skoningslös i min blogg. jag anpassar inte texterna till mina läsare om man säger så^^ jag är så ärig och rak jag orkar och vill vara. men sedan måste alla som läser denna blogg också ta allt jag säger med en nypa salt. jag är en periodare och det jag känner det känner jag verkligen. på både gott och ont, när jag är glad då är jag verkligen glad, när jag är ledsen och nere då är jag det också. och det går fort mellan vändningarna. ojoj, vad blev ett för skit. en handbok i mig, kanske. jag vill inte ens läsa och se vad jag skrivit. uscha buscha.

men jag antar att jag inte är ensam om att vara periodare och nej, jag skriver verkligen inte alla mina tankar i denna blogg. jag försöker att undvika att skriva saker som sårar folk och om jag i min ärlighet skulle råka såra någon någon gång ber jag redan nu om ursäkt, för jag det är verkligen inte det jag vill. åh ,det är så skönt att slriva av sig, även om detta inlägg inte handlade om det som tynger mig. men det är inte så allvarligt som det kanske låter. som sagt har jag en förmåga att överdriva min känslor.

nej, nu ska jag ta reda på om jag ska fixa fika till imorgon.

kramar!:)

sanna

tisdag och jag sitter i skolan och borde göra nåt nyttigt.

Hej hopp!

Nu sitter jag som sagt i skolan. Jag har ingen ork att göra något. Ska snart söka faktatill min långtidsprojekt. Mitt tangentbord är jättedåligt! Men men. Det är sånt man får leva med. Idag har jag haft nationella prov Speaking i engelska. Det gick väl sådär. Hade inte något flyt i början men sen kom jag igång. Då gick det bättre. Ella var en bra kompanion. :)  

Ikväll har jag orkester. Suck, men nu är detsnart lov! Bara en vecka kvar. Puh! Sovmorgon! Det saknar jag! Imorse tänkte jag: Åh, vad skönt imorgon har jag inga inbokningardå kan jag ta mig en välbehövd somvmorgon.Men inte då, för vi harkärleksdag i morgon. Mys, eller inte. Jag orkar inte. 

Sen har jag ett nyårsproblem också. Klassen vill fira nyår ihop men jag har ju andra planer som jag inte riktigt hade bestämt mig för. Med klassen eller läger? Hmm... jag vet inte, men jag måste veta innan fredag. Det lutar åt lägret just nu, tror jag. Nog för att jag tycker om min klass, men nyår är väl lite långt att gå? Eller? Jag har ett annat liv än skolan! (psst, det var mest ett försök att övertyga mig själv)

Jag ska flytta:D:D jag vet inte varför jag fortsätter att säga det. Jag tycker väl att det min ljuspunkt i vardagen. Det ska bli så skönt att slippa allt skrik och bråk hemma! Jag och Maja fick stänga in oss i hennes rum när det var som värst igår. Det ärju bra för det mesta, men jag börjar tröttna på mamma och Michelle som bara skriker åt varandra när jag hör att de går om varandra och sen sårar de varandra så mycket helt i onödan. Pappa var ju dessutom inte hemma igår, annars brukar han kunna säga åt dem. Vi måste prata med dem, för det funkar inte längre om inte annat så tycker jag och Maja att detta ärjättejobbigt. Så, vi får väl prata med dem om det någon gång när inte allt är så nära och humöret är hyfsat, annars kommer det också att sluta i bråk.

nej, nog om allt, nu ska jag ta mig i kragen eller vänta till Petra kommer tillbaka från spanskan.

ha det gött!

kramar!

Något som inte blev som jag hade trott när jag började skriva.

Hej!

Idag är det tisdag och dagen har varit mycket blandad. Det gick bra i skolan och så och jag hade det allmänt trevligt. Go klass jag har! Jag tror inte att jag kan säga det tillräckligt många gånger.

Med tanke på klassen kom jag och tänka på Karin (som går i min klass) och hur hon var så arg på Borlänge som kriminalstad. Hon syftade då såklart på 21-åringen som blivit huggen i ryggen och dött på sjukhuset. Jättejobbigt. Det tog ett tag för mig att smälta det. När hon berättade det fattade jag det inte. Det är först nu som jag har börjat inse. Det hände i verkligenheten. Det är inte en verklighet som jag är van vid. Det är så som det är på film, sånt händer inte i min världen och även om denna människa inte fanns i min närhet så kommer det ändå skrämmande nära. Pappa är inne och jobbar p.g.a. det ikväll. Det var nog det som fick mig att haja till en extra gång. Tänk hans familj och vänner. Tänk om någon av mina vänner eller mina systrar skulle bli knivhuggna! Hu! Nej, det är en tanke jag inte ens skulle vilja tänka. Han hade ju försökt gå där ifrån, smita undan men den andra killen hade sprungit ikapp och huggit honom. Undrar hur den killen mår nu. Undrar vilka tankar som går i hans huvud. Han kan heller inte ha det lätt nu. Vad är det som får oss att mörda? Vad har hänt innan? Ska man tycka synd om någon som mördat?

Tänk att detta kan vara en verkligehet för vissa? Tänk att det finns en verklighet med rädsla för pistolskott och knivar varje dag. Tänk att leva i den rädsla? Och vad kan jag som lite människa göra? Något måste det väl finnas att göra? Även om jag inte kan rädda hela världen alldeles ensam så måste det finnas något man kan göra? För det är lätt att sitta och säga att det är så synd om de och de, men det gör ju ingen skillnad för dem om jag tycker synd om dem eller inte. De har samma hemska verklighet. Jag önskar så att jag kunde rädda världen men hur ofta har jag inte önskat att jag kunde det. Nej, det är bättre att göra lite än att önska mycket för ibland är det inte tanken som räknas.

Nej, nog om detta. Nu är det sovdags.

God natt!

Kramar

Lördag

Hej!

nu är det lördag och jag är som vanligt trött. idag har jag varit och tittat på dansförestänningen i gagnef. det var mycket bra, men jag gillade inte riktigt musiken måste jag säga. temat DIVA är väl inte riktigt min favorit, men men de var mycket bra på att dansa i alla fall.

sen har jag även spelat monopol med familjen. det slutade med att det var bara jag och pappa kvar och jag vann:D med mycket tur och lite skicklighet! jag vann ganska stort t.o.m.

annars har livet mest knallat på. upp och ner går det, men det går då frammåt i alla fall, tror jag. denna vecka är snart slut! puh! bara tre veckor kvar till jul nu. jag borde börja få julklappspanik snart. men icke då. men en sak vet jag i alla fall. måste fixa till den. jag har en bra julklapp till mamma för en gångs skull! yeay! pappa är också svår. han är ännu svårare. hmm... maja är inte så svårt, men det gäller ju att hitta rätt. jag ska försöka ha en julklappsdag nån gång. mormor och morfar är ju jättesvåra, men jag kommer nog på nåt. film är inte så bra till dem. synd att man inte går på lågstadiet längre så man gjorde alla sina julklappar. suck! men men.

på min önskelista står i alla fall
flytta hemifrånsaker
söta koppar
annan rolig kuriosa
foton från tidigare i livet

och så önskar jag mig att jag ska få vara med alla människor i mitt liv! jag önskar mig glada stunder med mina vänner. jag önskar mig sånt som ger mig styrka. jag önskar mig en ukulele också!

ojoj, nu bidde det osammanhängade, men tyvärr så skriver jag inte för alla läsares skull, jag skriver för att jag inte orkar göra annat.

nu ska jag sova
kramar!

Tisdag....

var det visst fast det känns som att det både kan vara onsdag och torsdag. jaghar trott båda delarna under dagen. jag önskar att denna vecka bara kunde försvinna, precis som alla andra veckor fram till lovet. jag längtar! och snart är det dags att börja med julklapparna. en är klar redan.

idag har annars varit en mycket dålig dag. förseningar, slag, inte fått nåt gjort, halvbra att spela, enorm trötthet och allmänna bakslag helt enkelt. men men, nu är denna dag över och ny dag nya möjligheter som det så vacker heter. jag hoppas verkligen på det ordspråket. nu ska jag följa min kloke vän och även min egen längtan och gp och lägga mig.

söv sött!

Söndag idag.

och det har varit den mest slappa dagen på länge! fhett skönt! jaghar bara hjäplt maja med en klänging och spelat fiol och gitarr idag. jag gör framsteg på den låter jag börjde med igår. jag kan typ spela den nu! den var inte så svår om man tog lite i taget och spelade med skivan. sen har jag som sagt spelat fiol, dalaviolinist låtar för hela slanten, jag fick inte spela något annat XD och jag inte den busuga typen så jag gör som min lärare säger, men jag är trött på dessa oändliga låtar. men men, de börja sitta nu i alla fall. konsery i hagakyrkan på tisdag och då ska alla sitta utantill. jag förstår inte att det ska vara så petigt med utantill, men det ser snyggare ut.

jaja nu ska jag kila
hej hopp!

Lördag

och tätt mellan skrivandet. japp, nu är det lördag och lugnet har proecis lagt sig efter det att nordesjös övergett byggnaden. jag har precis lyckats hitta lagomt svåra tabar till "wish i could" med norah jones. mycket fin låt. det är lite att bita i, men jag har inget mot det. jag har  energi att spela musik!  fast i övrig är jag ganska trött. mm... så är det. men i alla fall. så jag dagen gått ut på att städa och spela och ut och sparka.

ja och jag har inte tittat på maja när hon har dansat. om jag har råkat tala omdet för någon är det en stor fet lögn, eller ett missförståd. maja skulle dansa nästa helg tydligen. jaja, då roliga kvar då:)

på tisdag är det konsert i hagakyrkan med dalaviolinisterna om jag inte redan har sagt det. ja. nej, nu skla jag borsta tänderna (mums!) och sen ska jag sova

gnatt och sov sött!

Sanna


att älska är inte bara ett privilegie, det är också ett ansvar

RSS 2.0