Tröttare än vanligt.

Hej!

Idag är jag tröttare än vanligt. Ganska konstigt eftersom att jag inte har sovit så mycket som jag gjort denna vecka på flera veckor. Jag tror att det beror på att jag har 100 saker som jag går omkring och håller i huvudet och att det känns som om jag gör något konstant. Går och går utan att komma i hamn. Jag tycker att jag gjort saker konstant denna vecka, men jag känner att jag inte når fram. Usch, jag måste banta ner på mitt liv. Jag känner igen den känslan från förra året. Det var då jag bara gick och gick men aldrig hann fram. Jag hade inte någon tid för att inte göra någonting och tror jag gör mig stressad, att veta att jag har fullt schema hela veckan och helgen, ingen extra tid att ta igen sånt man missar.

Nej, nu ska jag gå och öva!

kramar!
Sanna

Random tankar kring lek och att vara liten.

Hej!

Idag har jag diskuterat så mycket barndom så jag måste skriva lite om det. Idag på ungdomssamlingen satt jag och Maria och diskuterade lekar från när vi var små och jag tycker synd om alla som använde sin barndom åt att sitta vid datorn. Faktiskt, för det var så kul att leka. Vilken fantasi man hade och vilka allvarliga saker man lekte. Man lekte inte bara planlöst utan först lades det mer mycket tid på att fundera ut bakgrund. Vad man hade för jobb, hur gammal man var, vad man hette, vilka relationer man hade till varandra, vad som hade hänt tidigare i ens liv och så vidare. Att bestämma vad man skulle leka kunde ibland ta uppåt en timme och ibland när man hade ovanligt kort tid på sig att leka hann man inte ens sätta igång förrän det vad dags att åka hem. Man hade precis delat upp alla Barbiekläder. Vem som skulle få bli kär i vilken kille och vem som skulle få ha den svarta, fina balklänningen, bestämma namn och vad som hade hänt tidigare i dockans liv sen var det dags att gå hem. Då fick man fortsätta nästa gång.

Det var en bra tid! Vilken fantasi. Så invecklade historier man hittade på. Jag minns t.ex. en gång att min Barbie blev typ våldtagen även om jag knappt visste vad det var. Även om det inte var exakt våldtäkt så var det i alla fall regäla sexuella trakasserier som min stackars docka blev utsatt för. Och det kunde jag komma på som 10åring! Ganska förvånad över det själv faktiskt. Snacka om att man bli i tutad roller redan som liten. Jag menar, min "onda" barbiekille utsatte min barbie för sexuella trakasserier, redan då "visste" jag att killar bara ser tjejer som objekt. För det är ju så det är? Killar har ju inga känslor och vill bara ha sex. (jag är ironisk, lägg märke till det(hoppas att jag har rätt som är ironisk, annars blir jag ledsen)) Nej, vad jag ville säga var bara att man verkligen får veta hur tjejer och killar "ska vara" när man är liten. Jag tänker mig gärna att jag var liten, oskyldig och oförstående, men jag hade mycket fördomar, om inte mer, redan då. Man ville ju vara stor och speciell. Och kvinno-idealt fanns redan i mitt huvud. Min barbie var alltid snygg och alla killar ville ha henne. Hon var snäll men tuff och hon kunde ta hand om sig själv och andra. Hon jobbade på ett bra jobb och hon hade en snäll, känslig och snygg pojkvän. Jag menar, hon hade det "perfekta livet" jag vet nog inte många tjejer som skulle säga nej till att prova på det livet faktiskt.

Detta blev verkligen inte som jag tänkt mig och jag skulle kunna fortsätta diskutera lekar och analysera dem hur länge som helst, bara för att det är kul;) (pluggis!) men jag ska avsluta med att lista lekar från min barndom
(OBS! VARNING FÖR INTÄRNA SAKER!)
1. Barbie
2. Flotte på stormade hav
3. Indian
4. Föräldralös
5. Prinsessa
6. My little ponny
7. Lejon
8. Plasdjuren
9. Blommor och pinnar
10. Skogsfolk, typ Robin Hood
11. Bombstädning
12. Hundarna
13. Sjörövare
14. Lego
15. Kortlek
16. Doktor
17. Fantisera på Hea
18. Cirkus
19. Mjukisdjuren
20. Superhjältinnor

Hemma igen.

jag märker att jag har svårt att förnya mina rubriker. jag tror nog att jag har haft den rubriken förr. jag måste bättra på min fantasi i fortsättningen. eller vänta med att sätta rubriken tills jag har skrivit klart för att ta en rubrik som passar innehållet. nej att ha en rubrik som har med innehållet att göra är överskattat.

idag kom det välkänt folk hem från Thailand och jag slipper äntligen somna ensam varje kväll. (misstolka det inte) inte för att jag har varit så ensam innan, men ändå. det känns trevligt att träffa anna igen:) och olle och nellie med för den delen. jag har ganska många kontakter i den släkten, i alla fall förhållandevis. om man begränsar det till astas och per-emils barnbarn.

så nu har jag varit hemma hos min mormor och morfar. jag tycker mycket om min morfar, men det märks att vi är födda i olika tider.

"jag beundrar karlar som kan laga mat"

det är min morfar upp i dagen det. han är alltså inte en av dem som kan laga mat. det var helt otroligt när pappa och jag stod för maten. både mormor och morfar var lite skeptiska. jaja, vi är väl födda i olika tider och uppfostrade på olika sätt antar jag... kulturkrock...

i helgen var helgen då jag skulle plugga, i stället lyssnade jag på en ljudbok. Olycksfågeln hette den och den var mycket bra. inte så realistisk kanske, men bra skriven och författaren är väldigt bra på att sätta sig in i flera olika personer och ge deras synsätt. det gillar jag.

jaja, nu måste jag sova. inget vättigt skrivet idag heller.

kramar

Torsdag

Nu sitter jag i skolan och får dreads av Linnea och senare ikväll åker till Kalmar. Till mormor och morfar. Morfar fyller 80 år och nu ska vi åka och hälsa på över helgen. Jag har ett helt gäng med plugg med mig dit och på vägen dit ska jag se på A walk to remember som jag sen ska presentera för klassen som en analys. Jag ska nog prata om cancer på samma gång eller nåt. jag vet inte. jag måste prata med Helena om det. i alla fall. det gör ont i hårbottnen. nej nu orkar jag inte med.

Sanna

Söndag

För visst är det söndag?
jo det är det.
denna helg har passerat förbi ganska omärkbart, gjort alldeles för lite, särskilt i pluggväg, men jag ska sätta igång att läsa den dumma boken någon gång. Jag lovar. Enligt min planering ska den vara utläst till på tisdag så jag borde kanske börja. Visste ni att jag har en väldigt söt hund som ligger och studerar mig. Nu vill hon bli utsläppt. Jag är nog för tråkig för henne. Nu låter hon och jag måste nog släppa ut henne.

Fick precis höra att en tjej i Michelles årskurs har dött. Usch! Hon hade tydligen varit sjuk ett längre tag. Jag lider så med hennes närmaste. Verkligen. Tänk att ens dotter, syster eller bästa vän skulle dö! Usch, Gud var med dem nu. Hennes bror var tydligen ett år yngre än mig. Vet inte vem han var, men tänk att förlora sin syster! jag kan inte tänka mig det. Tänk om Maja eller Michelle skulle dö. Jag kan inte tänka mig känslan. Det är alldeles för stort för att jag ska kunna tänka mig det. Plötsligt så var inte plugget lika viktigt längre.

nej, nu ska jag göra vättigare saker än detta.

kramar

Fredag

Hej!

Nu är jag hemma igen efter en speciell vecka i Falun. Om jag ska sammanfattade den blir det för lite sömn, mys och Internet-löst. Japp, så ligger läget så det är en något trött Sanna som sitter här och skriver om inget alls. Varför kan man ju undra? Jo, jag måste ju passa på medan jag har Internet. Jag har kommit på att jag måste börja göra en budget för just nu har jag ca 4kr på mitt kort och det är ungefär vad jag har att leva på. Nej, så illa är det inte, men nästan. Det är inga stora utgifter som gäller. Nej, jag måste leva på så lite som möjligt nu. Japp, men jag har ca 100 kr till att leva på och jag har betalat stor del av maten denna vecka. Jag har dessutom betalat tillbaka skulder och jag få pengar den 25. Så jag ska leva på 100kr i två veckor. Jag måste klara det! Det vore kul att testa mig^^ Men vi måste verkligen börja göra budgetar. Jag ska leva på 700kr i månaden. Kläder, nej! Jag behöver inte kläder. Jag får inte köpa kläder. Inte denna eller nästa månad. Nej och jag måste prata med mina vänner om hur mycket pengar vi ska göra med matpengarna. Jaja, så är livet som pank. Kanske ska vänja mig, jag det borde jag verkligen.

Idag har jag spelat fiol. Det var kuligt och nu är snart allt klart, bara betalningen kvar. Japp, annars är allt klart. Det är så kul att spela på den nya fiolen, klangen är så mycket bättre och jag får ut så mycket mer av det hela. Jag längtar faktiskt tills jag får spela igen. Imorgon vill säga. Jag började på Mozarts fiolkonsert idag. Det är ett LTP(långtidsprojekt) så att det bara skriker om det. Japp, vå får se hur det går med den. Jag vill lära mig, hoppas att jag klarar det men med mycket övning och vilja ska det förhoppningsvis gå.

Jag är på ett konstigt humör just nu. Jag känner att allt kommer att lösa sig. Egentligen borde jag kanske oroa mig och ta tag i saker, men jag tänker att det kommer att lösa sig med tiden. Det är både bra och dåligt. Bra för att jag slipper stressa upp mig i onödan men dåligt för att jag kanske stannar av totalt och tappar tempo och ambition och det vill jag inte.

Nej, nu ska jag faktiskt sova.

ha det så bra!

kramar

Hej hopp!

På västfronten intet nytt, hette en bok som jag aldrig läst,men jag kunde läsa för det var en epok bok, men jag kommer inte att läsa den. Nu sitter jag i skolan igen, vi har fortfarande inget internet hemma och Anna om du läser detta, det kostar 500kr i uppkopplingsavgift! och sen månadsavgift, bara så att du vet. nej, nu tar mitt batteri snart slut så jag måste kila

på orkestern ska jag nu

adjö!

kramar

I skolan

Hej!

Nu var det ett tag sen jag skrev, kanske inte så länge, men det var i alla fall ett tag sen. Det beror på att jag inte har haft något Internet hemma i lägenheten. suck, men jag ska i alla fall ringa och prata med någon senare idag så får jag i alla fall veta när det kommer. jag längtar. fast å andra sidan så har jag ju gott sällskap hela tiden. dock drar det trevliga sällskapet ner på sovtiden så det har inte varit så gott om sömn på sistone. hmm... mindre bra. men det var i alla fall lite sovmorgon idag så det var bättre än i går och i förr går. fast i förrgår kan jag inte skylla på Elisabet då var det mattehemprovets fel och kanske lite annat med;)i alla fall känns det bra att vara tillbaka vid datorn igen:P och nu ska jag nog sluta för idag

kramar

Saker som betyder mycket i mitt liv Del 1 Kärleken

Kärleken.

Det är den största stöttepelaren i mitt liv. Det är vad som får mig framåt. Det är inte nödvändigtvis vara kärleken till en grabb då, utan kärlek i stort. Kärlek till allt som betyder något. Alla människor i mitt liv som jag tycker om. Det är vad som gör att jag går framåt. Ni som jag älskar som jag får mig att fortsätta framåt vissa dagar.

Jag har svårt att tro att någon kan klara sig utan kärlek från någon. Vi behöver varandra. Vi är inte varelser som är skapade för att vara ensamma. Vi är tänkte tillsammans. Det är så det ska vara. Människor behöver varandra. Nog kan det finnas ensamvargar, men hur mår de? Vet de ens det själva? Det finns ingen gång som jag mår så bra som när jag är tillsammans med någon som jag älskar. Det finns inget som stärker så mycket.

Nej, detta blev inte bra. Jag tror att jag får fylla på mer sen.

ha det så bra!

kramar

Hej och hå, vilket år

Hej!

Jag har precis tagit mig igenom min dagbok och mmin blogg från förra året. Vilket tvättäkta skitår! Verkligen! Det värsta året i mitt liv, men i slutet ljusnade det:) Verkligen. Mycket och nu känner jag att det är dags att gå vidare in i nästa år och jag ska inte läsa den de bloggar jag skrev på Lunar igen. När jag läste Olles kommentarer till dem igen fick jag ärligt talat lust att slå till honom. Det var ett tag sen men ytterligare ett bevis på att vi aldrig kommer att kunna bli närmare vänner. Egentligen borde jag blocka honom. Nej förlåt. Jag blir bara lite upprörd av att läsa alla den där skiten igen. Det blir som att uppleva det en gång till. Men nu ska de inte upplevas en gång till. Funderar allvarligt på att ta bort de inläggen, men kah saknar ett inlägg som jag tog bort förut så jag vill nog inte göra det ändå. Men i och med ett nytt år och genomgång av det gamla tänker jag lämna det bakom mig. Skulle egentligen vilja bränna upp min dagbok, men jag tror att jag vill ha den kvar till om 10 år. Då kan jag säkerligen skratta åt det. Förhoppningsvis. Jag önskar att jag kan det i alla fall. Och om inte skratta så i alla fall le åt det. Le åt min naivitet och barnslighet. Att jag tog saker så djupt då. Jag önskar att jag då kan ta problem lie mer med en klackspark och sedan gå vidare.

Nej, nu är det slut på läsandet av gammal skit, och slut på skitåret 2007. Nu väntar ett bättre och trevligare år! Välkommen 2008! Må det inte bli värre än förra året (risken är minimal)

för även om detta kan tyckas vara ett deprimerade inlägg vill jag tillägga att så mycket energi och livskraft som jag har nu har jag inte haft på länge. Jag tror på morgondagen!

Kramar

Citat

Hej!

Jag har hittat lite citat som jag har skrivit ner. Jag ska välja ut några favoriter

Ta dig samman och gå och gör något onyttigt!

Bättre dåligt minne än dåliga minnen

Kärlek är som schack - ett felsteg och du är matt

Liten lögn är också lögn

Guld förblindar många men kärlek förblindar alla.

Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.

Gör inte sådant som dina vänner inte borde få veta

Det är lättare att förlåta en fiende än en vän.

jag gillar särskilt "Det är lättare att förlåta en fiende än en vän." för det är verkligen sant. man kan kanske tänka att borde vara tvärt om men det dkadar ju betydligt mycket värre att bli sårad av en vän än av en fiende.

Jaja, nu måste jag sova

God natt

Cry Ophelia

Something went wrong
You are not laughing
It's not so easy now to get your smile
You gotta be srong
To walk these streets
And keep from falling
But when you're not, just let yourself cry

You've been working hard
Just trying to pay the rent
Tryin' to draw the line between who you are
and who you invent
But if you throw a stone
Something's gonna shatter somewhere
We're all so fragile
We're all so scared

You say you wanna learn how to live your life
without tears
But we've been trying to do that for thousands of years
So go on and cry Ophelia
It's the only thing to do sometimes
You know I'm crying too
Right there with you
It's alright Ophelia
Everybody cries

Thank god for my bad memory
I've forgotten some of the stupid things
that I've done
I've come to a little wisdom
through a whole lot of failure
So I watch more carefully what rolls off my tongue

You pray for rain
But you don't want it from a storm
You find a rose
And cut your finger on a thorn
So go on and cry Ophelia
It's the only thing to do sometimes
You know I'm crying too
Right there with you
It's alright Ophelia
Everybody cries Ophelia
It's the perfect thing to do sometimes
You know I'm crying too
Right there with you
It's alright Ophelia
Everybody cries

RSS 2.0