Torsdag

Hej mina kära vänner!

Idag är det torsdag och den har spenderats i Göteborg. Harald har pluggat hela dagen så jag har fått gjort en massa med Bergslagen :) Det är tur att han har massa kvar att göra så jag får lite gjort ;) Annars hade jag haft så vansinnigt tråkigt. Men men, nu är han snart klar. Han skulle vara klar vid fyra... Hmmm... Snart går jag ut utan honom! ;) Nejdå, men det är jättefint ute:D

Åker hem imorgon. Kommer hem vid 19.00. Sedan ska jag planera mig vecka och SNART TAR JAG STUNDENTEN :D:D:D:D:D

Yeay! Livet är underbart och kemin har också gått bra hittills och jag oroar mig inte lika mycket för det betyget längre!

Ha det fint!

Kramar

Färdig!

Hej!

Nu är jag färdig med all kemi! YEAY!!! Men mitt sätt att tänka är nog föralltid förstört!

Som sagt är jag klar och nu sitter jag i Göteborg och väntar på att Harald ska komma hem. Den veckan som varit har varit händelserik! Eller i början var det mest kemi... Onsdagen var det LabPro-dag och jag undervisade 1:or i LabPro. I torsdags var det kemi och orkester. Kul med orkester faktiskt. Kommer sakna det! Alla människor framför allt. Det är det som gör det så extra kul att spela. Hela spelgemenskapen och spelglädjen som uppstår då!

Sen var det fredag och min födelsedag. Jag blev grattad på sängen. Det är så mysigt! Kärlek till min fina familj! I alla fall så pluggade jag kemi, åkte till skolan, missade den presentationen jag skulle hålla, men jag fick i alla fall lite saker som jag behövde köpa. Sedan åkte jag hem, fikade med Kersti och familj och sedan var det dags för förberedelser för kvällen! Jag gjorde pizzadeg och bakade kladdkaka på en timme och sen kom alla! Mycket mysigt folk. Fick träffa massa människor jag inte träffat på länge, det är alltid lika värt! Det är den bästa födelsedagen, att alla människor man bryr sig om tar sig tid för ens skull. Det är det verkligen det bästa och viktigaste med att fylla år. Klart det är roligt att få presenter. Men att få en kram extra alla leenden och lite extra tid från de man tycker extra mycket om, det kan inte pengar betala!

Det blev ganska sent, vilket i och för sig var bra eftersom att det är tecken på att alla andra också hade kul! Men problemet var att jag var tvungen att packa efteråt och ta hand om disken. Detta gjorde att jag kom i säng typ halv tre. Fyra timmar senare gick jag upp och mamma skjutsade mig till Borlänge och lämnade mig på tåget till Stockholm. Där skulle jag på distriksutbilding. Alltid kul att träffa fuffare och jag har lärt känna massa människor mycket bättre nu! :D:D Sedan har jag lärt mig massor som jag tänker ta med mig i mitt arbete med Bergslagen och det är massa människor som vill hjälpa till! Fhett med mjäh! Det blir jag också så lycklig av!

Sedan åkte jag och Harald till Göteborg. Med honom är t.om. tågresor underbara! Kom igår och idag har jag pluggat kemi och fixat lite inför balen. Nu är nästan klar med skolan. Känns mycket bra!!! Känner mig väldigt nöjd fakitiskt. Sedan är det väl lite kompletteringar innan jag är helt klar, känner mig nog inte helt färdig förrän den 29e maj, men jag behöver inte känna någon stress i alla fall! Fhett med mjäh! Och jag kan koncentrera mig på Bergslagen eftersom att jag är pepp på det nu. Denna vecka blir det Bergslagen som ligger fokus och sedan nästa vecka komplettering och konserter. Sedan är det Barcelona och studentveckan!

IIIIIIIIHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var mitt lilla glädjetjut! JAG ÄR SÅ LYCKLIG OCH JAG ÄLSKAR MITT LIV! Jag tror visst att dopamin stimuleras av att lämna in kemi också! ^^ Jag är förstörd för evigt, men det är så coolt, så det gör inget!

PUSS PÅ ER

Tråklördag

Hej!

Idag har varit en tråk och duktighets dag. Jag gick upp klockan 9.00. Åt frukost och sånt till 10.00. Pluggade kemi till klockan halv fem (6,5 timmar!!!) Sedan dess har jag lagat mat. Plockat disk, tvättat och hängt två tvättar tvätt och hittat en enkrona från 90 till studenten. Sen har jag städat mitt rum och badrummet. Allt för att slippa göra klart det sista på kemi. Verkligen bajs på kemi just nu. Jag är så utled på det! Men imorgon behöver jag inte plugga. För tro det eller ej. De där 6,5 timmarna blev ganska produktiva och jag är klar med allt utom två frågor. Jag gjorde en hel blankett på ett dygn. Inklusive sömn! Det känns bra! Det värsta är att jag bara är halvvägs. För jag har en blankett och en fördjupning kvar. Men jag har ju som sagt fåt undan hälften och sen har jag gjort klart alla mina arbeten på gymnasiet! Så jag ska väl inte grina. Plus att jag har en redovisning nästa vecka, men den har jag redan förberet så det är klart! Kanske att jag borde skriva upp ett punktmanus också. Sedan lovade jag att fixa med en grej för ettorna på onsdag. Det tar typ hela dagen. Men jag fick uppskov på fördjuningen till måndagen för att onsdagen gick bort, så det var lugnt :) Fast jag skulle ändå behöva vara klar med den andra blanketten till på tisdag... För jag behöver torsdag till fördjupningen och fredagen tänkte jag fira min födelsedag. Sedan åker jag på utbildning lördag-söndag. Men jag får skriva lite då också. Men det vore ändå skönt att ha hela torsdagen till fördjupningen liksom så att man kan kolla över material. Det är nog det som kommer ta mest tid. Plus att man ska sätta sig in i hur det funkar, men det ska nog bli bra. Jag lämnar in vad jag har på måndag. Så enkelt är det. Sedan är det bara kompletteringar kvar! :D:D:D Nu är det nära! Tänk var glad jag ska vara den 29e! Och gärna innan dess:) Nej, nu har jag peppat upp mig för att göra klart detta!
 
PUSS

v. 19

Hej!

Harald är borta och jag ersätter honom med kemi och Damien Rice, detta är väl vad som kan spegla min vecka ganska väl. Jag går upp på morgonen, sätter mig på bussen lyssnar på Damien, kommer till skolan, pluggar kemi eller annat, lyssnar på musik när jag inte stör andra. Åker hem, gör något, träffar någon i typ 2 timmer, åker hem och pluggar kemi till sent på nätterna. Just nu tar jag en paus från fettblanketten, det går segt nu, men jag håller på att processa i mitt huvud, man skriver väldigt lite, förstår väldligt lite, men tar reda på desto mer. Sedan kommer detta att gå lättare att skriva när man blivit klok på alla frågor sånt. När man läst tillräckligt mycket så att man fattar. Suck! Men jag är klar med en blankett i alla fall och det är inte orimligt att jag blir klar med den andra till på söndag. Har inte så mycket annat att göra i helgen liksom :) KEMI <3.... i alla fall när det är över.

Idag har jag faktiskt varit lite social också! Träffade Elisabet och vi komponerade min balfrisyr som jag ska göra på mig själv, det ska bli spännande! Sedan var jag på mat18.

Saknar H. Har inte pratat med honom på två dagar nu. Låter inte så mycket. Men den enda kontakten jag har haft med min pojkvän som jag har pratat med i telefon så gott som varje dag i snart ett år (bortsett från veckorna i Namibia och en dag när han fjälllvandrade) så är ett ett knappt 10-tal sms inte så mycket. Saknar honom, men det är väl bra att förstå vad man har och det gör man nog bäst genom att inte få vad man är van vid liksom :) Och man mår nog väldigt bra av att sakna också på ett sätt.

Nej gott folk. Lite mer kemi, sen sängen.

PUSS

Tisdag - NV-dag

Hej!

Idag är det tisdag och nu har NV-dagen varit. Skönt! Väldigt skönt faktiskt! Är just nu väldigt trött, hoppas att maten ger mig lite energi så att jag orkar jobba lite med kemin. Jag ser framför mig hur sockert i min mat bryts ner till glukos och går in i glykolysen och citronsyracykeln och blir ATP^^ Japp, jag är NV-skadad! Det ironiska är att det är det jag håller på med på kemin nu. Orkar vara mig!

I alla fall. NV-dagen gick bra, folk tyckte Rickard var bra och lärarna var nöjda. Det värsta är att jag inte mådde så bra efter den dagen, men det är så att vara arrangör och ansvarig. Då får man äta lunch vid tre på väg till körlektionen. Men det är det värt om folk blir glad för att de får fika liksom :) Att se alla människor som blir glada av fikat gör det helt klart värt att gå med en kundvagn genom hela stan full med festis och bullar och sedan snällt gå tillbaka med kundvagnen. Det måste varit en syn^^ Många gånger ska man göra bort sig innan man dör... Men men, det var inte så farligt, jag var alldeles för fokuserad på att få allt klart och det var det enda jag kunde göra.

Nu ska jag som sagt försöka plugga lite kemi. Men inte riktigt än. Idag fick jag ett mail från en affärstidning för kvinnor för att höra om jag ville medverka som representant för kvinnor inom forskning och innovation. ^^ Mycket ska man vara med om innan man dör...

Nu har jag passerat punkten för återvändo. Kemin kallar!

PUSS

Skolan igång igen

Hej!

Nu börjar upploppet! Bara en svenskagrej och två stora kemigrejer kvar! Kämpa på Sanna Holm! Fick precis höra att fördjupningen i kemi inte skulle vara så lång heller, så det ska nog gå ihop sig om jag kämpar på denna och nästa vecka! Det har börjat bra och jag är igång med kemiblanketterna. Till skillnad från övriga kemi B är detta faktiskt spännande och jag har verkligen inget emot att fundera på detta. Det är biokemi och det handlar om sånt som händer i vår kropp. Fhett spännande! (Med risk för att låta väldigt nördig, men det är faktiskt spännade) Dock är det inte särskilt kul, men man överlever liksom för det känns inte helt onödigt, jag får i alla fall en förståelse för mig själv liksom :)

I alla fall. Idag var jag också ute och sprang med mina hundar i skogen. Första gången i skogen för i vår och det var så fint! Luften var så frisk och ren efter det lilla spöregn som behagade dyka upp eftermiddagen någon gång. Innan dess satt jag med kemin och nu har jag pratat med den finaste.

Jag känner verkligen studenten nalkas och det ska bli askul. Börja något nytt. Hade min nästsista fiollektion med Eva idag. Känns konstigt. Jag har haft fiollektioner i typ 11 år och det kommer kännas tomt. Men det är en sak som är så coolt med studenten, man får ett helt annolunda liv. Många flyttar och därför byts hela livet ut. Många jobbar vilket betyder något helt annat än att plugga. Ett annat ansvar och en mycket större skillnad på fritid och arbete. Det ska bli spännade med den nya miljön, men jag kommer nog sakna skolans flexibilitet och frihet. Där var det inte värre än att jag fick mer att göra lite senare om jag inte var på topp eller behövde åka någonstans eller så. Nu kan man risker att mista jobbet om man inte sköter det. Jaja, men det är väl också en verklighet man måste lära sig att leva med.

Imorgon är det NV-dag och vi har inte koll på fikat än, med det finns det luncher att fixa det på.

PUSS

RSS 2.0