Högskoleprovet :)

Hej!

Idag har liksom många andra svenska ungdomar skrivit högskoleprovet. Jag vill inte veta hur det gick, så jag tog inte reda på resultatet och får nu vänta snällt i fyra veckor på reslutatet. Dock kände jag att det gick ganska bra och jag känner mig nöjd med dagen prestation och jag hoppas inte att resultatet ska ändra på denna känsla oberoende på vad det blir eftersom att resultatet inte var vitkigt denna gång:)

Ikväll har vi även fått besök från Stockholm och Siri och Ulrika är och hälsar på så imorgon blir det skidbacken. Får se hur kul vädret blir bara. Men först ska jag ta en lång sovmorgon och sen ska jag öva lite och skriva lite mail och sånt. Och bara ta det lite lugnt.

Livet känns så vackert och Harald är den bästa pojken i världen. Saknar honom. Ser honom igen på RS, FUFs risksstämma.

Nej, nu var det väl klart för ikväll.

Puss och god natt!

:)

Hejje!

Idag är jag glad. Mitt liv börjar hamna under kontroll och jag har börjat ta de där stegen som ligger utanför skollivet och min vanliga vardag, så som att lämna in tre jobbansökningar, boka min första körlektion och boka ett samtal med Lennarth, vår SYV och prata om min utbildningsframtid. Känns fhett bra! Dessutom ligger jag i fas i skolan och allt sånt känns bra. Det finns ett ställe i livet där det är lite sämre just nu och det är fiolen men det ska nog lösa sig tillslut. Det är bara att öva på egen hand eftersom att man inte kan gå på övningarna.

I alla fall så har denna vecka varit lite upp och ner i orken och lusten men nu är jag på fötter igen och ska snart skriva en essä om kärlek till svenska C och sedan mina damer och herrar, har jag inget mer skolplugg jag behöver göra förrän på måndag som inte är försenat eller har en mycket stressande deadline på. Det är nog första gången sen jullovet i alla fall. Detta är en lyckokänsla utan dess like. Morgondagen ska spenderas i Lugnet med högskoleprovet så det blir till att gå och lägga sig i tid ikväll. Fast Päkka ska komma och hålla mig lite sällskap så jag blir inte helt ensam i min stora lägenhet i alla fall :)

Jag vet inte hur länge till jag får ta lunchrast innan jag sätter igång, men det är nog inte så länge till... Nej, nu får det vara nog. Nu ska jag plugga!

So long!
PUSS

Söndag snart en ny vecka

Hej!

Detta har varit en stormig helg men nu är den över och jag börjar faktiskt bli ganska lugn också. Mycket skönt!

Jag har gjort en planerning för veckan och insett att jag kommer att få ihop allt utan att stressa! Väldigt skönt att inte ha så mycket att göra så att man hinner ta tag i jobbansökningar och körskolan och sånt! Sedan har Guncha, vice ordförande i FUF, talat om för mig att hon vill vara min handledare i arbetet med Bergslagen och det känns väldigt bra! Känner mig inte lika ensam där nu:) Ska ringa henne imorgon. Ska nog förbereda det samtalet lite också. Då var det gjort.

Jag har städat mitt rum idag och sorterat viktiga papper. Kände mig stor och viktig:) Sedan har övar och jobbat. Det känns som en skön och nyttig dag. Och jag har ett fint rum, det känns faktiskt väldigt värt. Synd att dammet kommer att hunnit lägga sig tills jag kommer hem... Men jag får kanske dammsuga nästa helg också. Jag kanske ska börja försöka städa mitt rum... Jag mår faktiskt bättre när det är ordning.

Jag känner mig så lättad, som att jag kan flyga på moln. Jag hade en massa oro i helgen som bara känns som bortblåst nu. :D Jag känner mig glad även om många runt mig inte är så glada. Det är skönt att jag kan vara glad då i alla fall.

Nej, nu ska jag kila!

Ha det så bra och god natt!

Kramar

En natt då jag borde sova

Hej!

Detta är en natt då jag borde sova. Jag har varit trött sedan halv elva och knappt lyckats hålla ögonen öppna. Sedan började jag prata med Harald vilket gjorde mig lite piggare. När vi la på drog det igång en massa tankar om allt och nu kan jag inte sova. Detta är verkligen en natt då jag skulle göra bäst i att sova, men jag skriver lite, så kanske det blir lite lättare. Jag känner mig nu helt avskärmad från mig själv, vilket är ganska skönt samtidigt som det är läskigt. När jag hittar tillbaka till mig själv kommer jag att vara ledsen, det känner jag. Men än då länge håller det sig borta och det är skönt:)

Jag vet egentligen inte hur smart det är att dela med sig av sånna här tankar på sin blogg, men jag antar att detta är det enda sättet för mig att kunna uttrycka mina ledsnare sidor för människor. Jag ser mig själv som en glad människa till den milda grad att jag har svårt att vara ledsen bland folk ifall jag inte är riktigt ledsen. Det är inget jag verkligen menar, jag vet bara inte hur man gör.

Nu fick jag en idé till min essä, jag ska skriva om kärlek. För finns det något jag funderat på den senaste tiden så det är det. :) Och det är alltid något som är aktuellt. Frågan om det inte är för flummigt för att det ska kunna bli en essä. Jaja, jag får maila min lärare.

Nu ska jag försöka sova igen!
kram ut

Måndag, FN-rollspel och slut på GVF

Hej!

Idag är det måndag och det har varit en ganska lång dag. Det är första dagen på en antagligen väldigt rolig FN-rollspelsvecka. Idag har det varit lobbying och öppningstal i omvänd ordning. Är Kina i nuclear waste frågan. Det är spännande och jag ser fram emot att prata imorgon för vår resolution.

Igår avslutades GVF09 och det tycker jag var sorligt men samtidigt så är det nu ett avslutat kaplitel och det känns också skönt. Hade orkar mycket längre. Det är så otroligt kul att träffa alla människor och se nya saker. Man blir verkligen inspirerad. Jag tror att jag vet vad jag vill med mitt liv nu, eller nej, det vet jag inte, men jag vet vad jag skulle vilja inrikta mig på och det är människans hjärna, hur vi fungerar. Om det sedan blir psykolog, hjärnkirurg eller forskare, det får vi väl se, men människans hjärna är lätt det mest spännande och utmanande och oupptäckta och framtiden. Det tror jag i alla fall. Och om inte annat får det bli framtiden ;) I alla fall min framtid. Får se om jag har ändrat mig till nästa vecka eller inte, men det verkar i alla fall spännande nu!

Nu är det tre veckor tills jag får träffa den vackraste igen. Och det blir på RS som jag verkligen borde ta tag i. Kanske ska ringa Joni om hon i svarar imorgon. Jaja, vi får se hur det slutar med Bergslagen, men om det går åt skogen har jag i alla fall försökt, vilket många andra inte gjort. :)

Nu var Harald snart klar och jag visste inte vad mer jag skulle skriva så jag slutade.

Kärlek!

Fredag, näst sista natten, GVF

Hej!

Det har inte riktigt blivit att jag bloggat varje kväll som jag tänkt från börja, det har inte riktigt blivit prioriterat, utan sömn och omhändertagande av deltagare har blivit prioriterat. Vi några underbara dagar och saker har flytit på bra! Harald och Gustav har gjort ett fantiskt jobb och jag är mycket imponerad. Deltagarna verkar trivas, i alla fall de allra flesta och det är ett br a program! I förrgår var vi på Chalmers och hade workshop med projektbanken. Sedan var vi på UUF Göteborg och slutligen var det Rikard som kom och föreläste om den krökta rumtiden. Sedan var det charader, det var kul! :) Lite improviserat men det gick bra ändå! Sedan var det torsdag och det var först fyiskliska leksaker och bygga av maglevbilar. Miljögruppen var mycket bra, men nu såhär efteråt var de bara bättre än fysikgruppen... Men jag kommer alltid att vara stolt över mina fina små barn :)

Sedan var det uppdelning i mindre grupper och miljögruppen var på en föreläsning om miljö och hur vi kan lösa klimatfrågan. Intressant föreläsning med en ganska neutral vinkling. Intressanta diskussioner uppkom och ja, det var helt enkelt spännande. Sedan gick vi även på en liten utställningen på Ecocentrum som var lite spännande och kul tidsfördriv :) Det var en låg dag som avslutades på geovetarcentrum med en föreläsning innehållande 3D-bilder från mars och det finns tydliga tecken på liv tydligen, det var coolt!

Nu blev det slut på skrivtid!

God natt!


GVF 1

Hej!

Nu sitter jag på vandrarhemmet där vi ska bo med GVF och väntar på att merparten av alla deltagare ska anlända till stationen. Väntar med spänning faktiskt. Det ska bli mycket spännande att se vad det är för folk som kommer. Två känner jag ju redan, men resten är för mig helt okända människor men det ska nog bli askalas! (Dumma någon i min klass som lärt mig det uttrycket, det är jättebra men kanske inte det bästa om man vill göra ett gott intryck på någon)

Ja, det var denna dag och jag tror att det kommer att bli jättebra. Igår åkte jag tåg till Gbg förresten och blev en och en halv timme försenad :( Det är inte så kul, men sånt är livet och jag fick i alla fall åka x2000 mellan Hallsberg och Göteborg och det tog mindre än en timme :D Så jag blev inte jätteförsenad i alla fall. Det ska bli spännande att se hur denna dagen går. Japp. Det var nog allt från mig för nu!

Ha det gött som säger här i Göteborg!
Kram

En dag som försvann

Hej!

Jag blev inte klar med rapporten, det sög. Men jag behöver en bok som bara finns i skolan. Det var väldigt trevligt hemma hos Lina. Nu är hon alltså 19 år gammal. Först ut i högstadiegänget.

Idag blev dagen som bara försvann, jag fattar inte vart den tog vägen. Jag sov lite för länge, borde satt klockan, men sen har jag sökt jobb. Eller tittat på jobb som jag kan söka. Ska skriva ansökningar ikväll tänkte jag. Så var det borta från mitt samvete i alla fall. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får något! Mitt i allt kom mamma på att det var söndag och att det inte gick några bussar så jag fick packa på tio minuter och kasta mig i bilen. Åkte med dem till Borlänge och sen hjälpte jag till att leta presenter till födelsedagsbarn. Kom till Falun vid 4 och vid fem skulle jag vara i skolan med en paj. Det gick ju bara inte så jag bakade chokladbollar och det verkade som att maten räckte ändå. Jag tvättade en snabtvätt och hängde den och sen åkte jag till skolan. Det var hektiskt.

Nu är jag hemma igen och ska se över lite packning och ansökningar plus att jag ska öva lite.

Sen blir det vetenskapsforum imorgon. Det blir kalas!

Ha det fint!
pusshej!

97 dagar

Hej!

Nu kommer ett blogginlägg. Hoppas jag. Jag har typ tre utkast som aldrig blivit publicerade eftersom att jag aldrig skrivit klart dem utan börjat med något annat istället, men nu ska jag försöka bli en bra bloggare igen. Jag vet inte hur jag på något sätt skulle kunna sammanfatta mitt liv sen sist, det går nog inte, så jag låter bli. Jag får helt enkelt börja om på en ny kula.

Just nu borde jag skriva en kemirapport men jag pausar ett litet tag för att skriva denna blogg. Ikväll ska jag hem till Lina som fyller 19 år idag! Det ska bli kul! Men innan dess ska jag ha gjort klart denna rapport. Jag är arg på den för att den aldrig blir klar men efter detta inlägg ska jag göra ett ryck och bli klar! Det ska bli så skönt! Den är dryg och lång! Redan 11 sidor så det tar tid. Men den är som sagt snart klar. Då har jag en del fysik och kemi och svenska som jag behöver göra. Det beror på att jag ska åka bort nästa vecka :D

Nästa vecka är den nämligen GVF :D :D :D och jag ska dit och funktionära mig. Det ska bli jättekul! Ser verkligen fram emot det! Ska bli så kul att se hur det blir i år. Även om jag verkligen inte varit med och planerat på något sätt har jag ändå sett det växa fram när Harald och Gustav jobbat med det så det ska bli jättespännade att se hur det blir. Tror det blir askalas!

Annars vandrar livet upp och ner, just nu vet jag inte riktigt vad det är. Är mest arg på min rapport som SKA bli klar idag. Händelserikt liv må jag säga, eller kanske snarare andra människors liv som är händelserikt. Mitt knatar mest på. Man kan börja räkna ner dagarna till studenten nu också 97 dagar kvar tror jag (om jag räknade rätt). Läskligt och spännade, skönt och tråkigt. Jag vet inte vad jag ska tycka, jag tycker nog allt på samma gång. Jag har i alla fall har ett tre underbara år på gymnasiet, kommer sakna dem men jag tror också att det är dags att gå vidare. Borde börja se över jobb också. Har jag tänkt att göra i helgen och sen har jag också körkortet. Men det kommer att bli så bra så!

Jag älskar mitt liv, det gör jag, fast just nu vill jag mest av allt bli klar med kemin så nu ska jag göra klart den.

PUSS UT
Sanna

RSS 2.0