Måndag

Hej hopp!

Det var länge sedan jag upptdaterade denna blogg nu, och jag har aldrig varit en bra bloggare på sistone. Har inte ork att skriva ner allt som händer nu för tiden. Pratar ganska mycket i telefon nu för tiden om dagen så behovet är inte desamma längre.

Jag har just nu fått för mig att Sommar i P1 är det bästa man kan lyssna på. Sedan jobbar jag på som vanligt. Denna dagen var riktigt jobbig och tur för mig så höll Jessica ihop oss båda och fick oss att ta oss framåt. Tur att vi är två, annars hade jag hittat ett hörn någonstans och gett upp. Min mage gjorde ont. Inte så kul. Bättre nu i alla fall :)

Lyssnade på Petra Medes sommarprogram idag eftersom att jag var för död för att klara av att vara social på lunchen. Hon lever med kronisk smärta i ryggen. Balettdanssös som inte kunde göra annat än att ligga i sängen i fyra år p.g.a. smärtan. Känner en kille med kronisk smärta. Att orka leva med det, det är beundransvärt. Att hitta en orsak att leva trots en smärta som kan döda än, när ingen annat är morfin kan ta ner smärtan och ingen kan bota den. Vet inte om det är exakt så för min bekant men så var det Petra Mede beskrev det. Jag förundras av sådana människor. Som trots att livet ger dem skit och väldiga motgångar hittar ett sätt att leva och hantera situationen. Här går även Carro in. Det är inte svårt för mig att vara glad och hitta det som är bra i livet eftersom att det finns så lite som är jobbigt, men hos så många andra, där vardagen är smärta, sjukdom eller olycka, det är beundransvärt att ändå kunna  vara glad och hitta det som är bra! Det är beundransvärt!

 Nu ligger jag i min säng och vilar. Väldigt skönt. Trött efter jobbet.

Kramar

Dagens tips

Sommar i P1 med Morgan Alling. Bra program.

Sommar i P1 är i övrigt ett hett tips

På tåget

Hej!

Just nu sitter jag på tåget, gissar vart? Just det, Göteborg.

SJ har sommarerbjudanade för priomedlemma så man åker för halva priset i första klass. Sitter just nu på ett X2000 och då ingår internet :D Därför tänkte jag passa på att blogga nu medan jag ändå inte hade så mycket annat för mig.

Har jobbat hela vecka. I torsdags var det begravning för systers mamma. Det var en sorlig begravning. Annars har jag i veckan inte gjort så mycket. Jag är som vanligt slut när jag kommer hem från jobbet så jag brukar sova en liten stund. Sedan har jag jobbat lite med B, börjat jaga boende till IK, mailat lite folk för att få kontakt med skolor och sånt och sedan börjat se över det stora pengasökandet. Känns riktigt skönt att vara igång, nu saknas bara att jag ska få ta i Guncha, men hon är i Cambrigde och vi lyckas inte logga in på skype samtidigt så det har inte blivit av än men jag gör så gott jag kan utan hennes värdefulla tips.

Det är när man jobbar med FUF som man förstår varför man gör det. Det känns som att det är viktigt, som att det är betydelsefullt och då blir det betydelsefullt för mig med! För även om det kan tynga en och ta en hel eftermiddag så är så värt det. Man lär sig och det känns som sagt som att man verkligen gör något vettigt. Förbundet Unga Forskare är verkligen bra tycker jag och det är gärna något som jag sprider vidare.

Nej, nu är jag framme om ca en kvart. Tiden har gått ganska snabbt ändå och resan har varit bra. Nu får jag snart se min prins igen och han har förresten fått jobb idag :D Grattis! Verkligen glad för honom men vi kommer inte kunna ses lika länge nu, men vi hittar alltid en lösning. Jag är förhoppningsfull.

Ha det gött!
PUSS

Spontan tanke på läsvärd blogg.

Frederick skickade en länk till mig ikväll: http://www.vbs.tv/blog/trouble-in-tehran

Jag vet inte vad jag ska säga. Läs den. Det är långt och det är på engelska, men LÄS!

Jag kan förstå varför folk hellre läser om Jacksons död. Den kan man ju greppa i alla fall och den är inte en katastrof som gör att man känner sig som en hjälplös skitunge. Samtidigt vill jag utmana mig, jag vill bry mig och jag vill veta. Jag vill inte blunda. Även om det är vad jag gör allt för ofta men det är därför som jag vill läsa bloggar som denna ibland. Att få en glimt av ett annat liv så långt från detta ger perspektiv på livet. Får en att inte oroa sig för att man är lite trött eller gnälla för att man ska gå upp klockan kvart över fem. Det finns det som är värre och det kan vara vettigt att förstå ibland. Då är det värt att få känslan av att inte fatta för att det är så hemskt.

Men vad ska man göra då? För att hjälpa alla dessa människor som lider, som inte får uttrycka sina åsikter, som svälter och lever i ständig skräck. Hur hjälper man?

MÅNDAG

Hej!

Nu har jag jobbat, läst klart min bok Nattfåk, lagat mat och pratat lite med Harald. Sedan har somnat i duschen för andra gången på denna sommaren. Man blir trött av att jobba :) Och sen är det varmt och avslappnande i vattnet och så vaknar man plötsligt och inser att vattennivån har stigit betydligt sen sist.

Tja, annars händer det inte så mycket. Jag är väldigt trött när jag kommer hem men får ändå lite gjort om dagarna när jag kommer hem.

Jag jobbade i helgen och så träffade jag Vicki, Edith och Anna. Jag påbörjade också boken Nattfåk som är en av alla böcker som hon gav mig i studentpresent. Hon ger mig alltid böcker, bra böcker. Nattfåk var i alla fall en spännande spökdeckare som utspelade sig på Öland. Namnet syftade på fåk som är en väldigt stor storm kom tydligen ska komma till Öland varje vinter. Läsvärd men inte fantastisk :)

I helgen åker jag och hälsar på Harald :) Vi ska ut till Skaftö, det ska bli mysigt! Annars i veckan ska jag försöka få lite FUF-saker gjorda och sen ska jag jobba. Det är vad som står på schemat. OCH SÅ MÅSTE JAG STÄDA! Ja, det måste jag faktiskt. Det ser ganska illa ut här nu så det är dags.

Nu ska jag skrivia lite mail och sånt.

PUSS

Sommarrapport

Hej!

Nu var det länge sen jag skrev på bloggen men jag tänkte göra ett försök nu.

Jag har nu tagit studenten och jag hann knappt mer än göra det förrän jag började jobba på Clas Ohlsonlagert i Insjön. Studenten togs på fredagen, bal på lördagen och träff med högstadievännerna med familjer på söndag, jobbintroduktion på måndagen. Inte mycket ledighet där inte. Men som tur var så hade jag det ok lugnt de sista veckorna i skolan förutom att jag sov lite lite, men det är smällar man får ta.

Sömn är inte det vanligaste nu för tiden heller eftersom att jag börjar klockan 6 och cyklar hemifrån klockan halv sex men det är sommar och då är det så ljust så man orkar upp. Och det funkar ju. Jag sover ut på helger.

Sommarn hittills har varit mycket bra. Harald har varit här i 2,5 veckor. Han åkte hem i måndags från Kalmar efter morfars begravning. Det leder mig in på nästa punkt som har hänt i sommar, morfars begravning. Så jag har även varit till Kalmar och vänt. Åkte ner söndag åkte hem måndag. Ingen hit men jag hade inte något val eftersom att jag jobbar. Resten av familjen är just nu där och jag är alldeles ensam hemma.

Sen har jag även träffat lite folk. Det är så bra med att jobba, man behöver inte ta med sig jobbet hem och man kan då träffa folk på fritiden. Man är också hemomkring så man kan inte försvinna iväg någonstans, vilket i och för sig är bådeock men alltså man får mycket tid för vännerna här hemma och det känns underbart!

Tja, det var väl mitt liv. Sammafattningsvis kan man säga att jag stortrivs. Jag saknar Harald, det var mysigt att ha honom här men man kan inte få allt och åker eventuellt ner nästa helg men vi får se hur det blir med den saken. Vad som är skönt är att hela mina dagar är inte planerade in i minsta detaj så det finns lite plats för improvisation. Det är skönt!

Nu ska jag göra min matlåda och frukost. Ha det gött i sommarvärmen.
Puss

RSS 2.0