Hej hopp!

Nu var det längesen jag skrev igen. Mina bortförklaringar är att jag inte haft tid och inspiration. Men jag har även tänkte på det ett tag och nu frågade rasmus så då vart jag tvungen.

Japp, nu är det alltså höstlov och jag har varit i Göteborg sen i fredags. Kom hem igår och har inte gjort särskilt mycket sen dess. I Göteborg så var jag först på Bauta, en kurs som anordnas av FUF (förbundet unga forskare) Jag vet att det antagligen inte är så många som vet vad det innebär och det är ganska svårt att förklara. FUF är en förening som drivs av unga för unga som är intresserade av naturvetenskap och teknik. Oj, detta låter kanske lite tråkigt om inte annat nördigt. Jag kan säga att det är nördigt och att de flesta som är med är nördar. Men går man med i FUF måste man göra om sin syn av nördar. Sociala nördar är vad jag skulle vilja säga att FUF består av, sociala, galna, snälla, trevliga, busiga, bråkiga nördar. Kan väldigt mycket, är mycket smarta (oftast) men även socialt kompetenta. Och Bauta var då som ett läger med föreläsningar, lekar osv. För att fler ska kunna förstå. För er som varit på läger med mig, både scout och dalagården, det på väldigt lika, bara det att föreläsningarna eller aktiviteterna är naturvetenskapliga. Det var t.ex. en föreläsare som föreläste om minnesteknik. Det var verkligen intressant, särskilt eftersom att jag tycker att minnet och hjärnan överhuvudtaget är cool.
Jag var under denna kurs matslav, vilket innebär att jag lagat mat åt ca 40 hungriga nördar större delen av helgen. Det var faktiskt trevligt då jag hade trevligt sällskap av Lilli och Joakim Ö. Lite stressigt ibland och man var trött i fötterna, men annars mycket bra!

Det var helgen det. Sedan åkte jag och Harald hem till honom på söndagkväll. Vi gjorde inte så mycket, tog igen oss efter en hård helg(harald var ansvarig för kursen så han hade också jobbat hela helgen, typ) Vi såg en film och hade det bra.

På måndagen tog vi oss en regäl sovmorgon, var ute och gick lite i slottsskogen och sen var vi och hälsade på Harlads vän Wilhelm som fyllt 18. Då fick jag träffa en del utav Haralds vänner och äta god mat. Mycket trevligt. Även lite lekar, bl.a. öken som de flesta jag känner redan har lekt.

På tisdagen var vi på bio och såg Baader-Meinhof complex. Handlade om en gerilla/terroristgrupp i tyskland på 70-talet. RAF, om ni hört talas om dem. I alla fall var det en jättebra och intressant och regissören hade verkligen lycktas få allt att bli koplext. Inga enkla sanningar och filmen gjorde ingen till en hjälte, vilket jag tycker är bra! Så det var en del att diskutera kring på promenaden hem till Harald sen.

På onsdagen tog vi oss samman och gjorde nyttiga saker och såg även en film, A beautiful mind. Mycket bra film som jag sett innan, men den är fortfarande bra! Handlar om en matematiker som kommer på en ny teori som ung och han är sjukligt bra på att se mönster. Han är även schizofren och så handlar det om hans kamp om att först inse att han är sjuk och sedan hur han lyckas hålla den i schack. Mycket bra film!

Igår åkte jag hem och pysslade då med lite skolarbete som fast jag har lov, ligger över mig. Men så är det om man varit i Namibia. Det kunde varit mycket värre om man säger så. Jag jobbade undan mycket innan lovet så nu har jag bara en del matte kvar. Ska försöka ta mig igenom kapitlet innan lovet är slut.

Idag ska jag på höstfest i Betel, bad taste. Jag kommer att vara riktigt ful! Riktigt bad taste! Hihi! Jättekul! Hoppas de andra kommer vara lika snygga! Jag måste komma ihåg att ta en kamera eller tvinga någon annan att skicka bilder! Ska bli så kul att komma och träffa betelfolket igen, det var alldeles för längesen sist!

Annars vandrar livet på. Jag har ganska mycket att göra med skola och dyamnit och fiolen. Det är oftast kul och ibland lika kämpigt med allt men det vandrar vidare. Jag bor halvt i falun halvt här hemma, snurrar runt lite överallt. trivs ganska bra med att ha det så. Det ända är att man inte blir riktigt, riktigt hemma någonstans. Eller jag är ju hemma hemma i Gagnef men ändå så är jag här så lite att det mest blir att hälsa på. Skolan är jag så mycket så jag skulle säga att jag är där lika som jag är hemma i Gagnef eller i Falun. Så jag bor på tre ställen.

Det var allt för nu, jag ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen!

Nu ska jag pysa!

Kramar och kärlek!

Uppdatering

Hej hopp!

Nu var det länge sen jag skrev. Det har hänt en del sen sist. Bland annat har jag varit i Namibia och lekt! DET VAR COOLT!

Men det ska jag berätta mer om en annan dag när jag inte är så trött. Nu är det mycket i skolan och jag börjar bli skoltrött. Eller egentligen inte, jag är bara trött på att jag inte kommer att hinna med allt jag ska i tid. Det är helt omöjligt. Jag känner att jag skulle behöva avsätta massa tid för allt jag håller på med men istället fjösar jag runt. Men jag har börjat komma fram till en liten plan över hur allt ska lösas nu i alla fall. Matte E, Fysik B och Biologi B är inte ord som klingar vackert i mitt huvud. Nej, snarare uppbringar de ångest. Inte var och en för sig, det är helt okej, ganska kul faktiskt, men det är alla tre på en gång, väldigt mycket som gör att jag får lite kli. Men men, det löser sig alltid på något sätt efter att paniken har lagt sig och det har den snart.

Sedan har jag flyttat lite halvt till Falun och flyttar på riktigt nu till helgen. Bor med Lina och Elisabet i en två i övre Norslund. Mycket fin lägenhet och jag trivs som fisken i vattnet. Sedan är Dynamitdagarna igång och jobbar på. Jag ska väl försöka lägga i en lite högre växel där också. Jag går lite på lågvarv nu nämligen. Men men, det blir nog bättre snart.

Tja, livet är igång och det rullar på. Jag längtar varje morgon efter att få ta upp telefonen och ringa min pojke:) Han är så bra att prata med och att bara vara med. Att koppla av och koppla bort att tillsammans med:) Han är lugnet i ett i övrigt ganska turbulent liv. Om han i somras vände upp och ner på mitt liv är det hos honom jag nu hittar rätsidan. PUSS till honom!

Nej, jag återkommer med namibiaberättelser i helgen. Då ska jag ha tid att skriva:)

Kramar och kärlek
Sanna

RSS 2.0