29/7-08 Tisdag

Hej! Nu har jag blivit sämre på att skriva igen, men jag har väl inte tagit mig tid... I söndags började jag skriva en blogg som försvann och då orkade jag inte skriva om. Den handlade i alla fall om att jag skulle städa men misslyckades totalt. Den dagen var ganska misslyckad över lag, men den var bättre i slutet än i början i alla fall:) och alla dagar kan ju inte vara bra. Igår så träffade jag i alla fall Maria. Det var väldigt kul att äntligen träffa henne:) Vi träffas alldeles för sällan men när vi väl ses så finns det en del att prata om. Denna dag kom även Harald hem och har nu mera täckning:D Så jag kan smsa honom när som helst och jag vet att han kan läsa det i alla fall samma dag. Känns underbart:D Och så kan man prata i telefon på ett annat sätt också. PUSS PÅ DIG! På kvällen sen så åkte jag hem till Elisabet och hon, jag och Vicki och lite Micko såg på Djävulen bär Prada. Helt OK film, fick än att tänka lite och så... Alla har vi lika mycket tid, vi bestämmer hur vi använder den. Och det har väl varit det genomgående diskussionsämnet. Hur man använder sin tid på bästa sätt. Min mamma har en väldig massa åsikter, som kanske inte alltid är helt fel, om hur jag ska spendera min tid. Håller inte med henne alltid. Idag vaknade jag i alla fall hos Elisabet och begav mig hemåt vid 12-tiden. Kom hem och gjorde lite müsslie och hängde lite tvätt, pysslade lite allmänt med saker för imorgon. Sedan åkte jag med Mia, min moster, in till stan och bytte min väska som jag köpt så jag ska få en ny någon gång… Så länge tar jag min ryggsäck. Sedan gick jag på banken och bytte in Majas upp till 20-kort. Sen satte jag mig på bussen hem. Trevligt sällskap hade jag också, ni kan nog inte gissa vem;) När jag kom hem packade jag och sedan bar det av till Rasmus på grillkväll. Carro hämtade mig och så åkte vi och hämtade Vicki och Elisabet vid Gagnefs station. Sedan bar det av till Floda. Där grillade vi. Och spelade kort. Ante vann konstigt många gånger… Sen kikade de flesta på film medan jag, Anna och Carro gick ut och åkte bräda. Jag höll mig åkandes några meter utan att ramla plus att jag lärde mig att svänga lite! Jag är nästan stolt:D Sen bar det av hemåt med Anna och nu sitter jag här. Imorgon bär det av till Kalmar och mormor och morfar och jag får inte återse Dalarna på tre veckor minus en dag. Kramar och kärlek till världen, för jag tror det kan behövas!

26/7-08 Fredag

Hej! Jag missade att skriva en dag. Illa, illa. Men det beror på att jag har varit på båten nu i ett dygn och där finns inget Internet så jag har faktiskt inte kunnat. Annars tycker jag att jag har blivit duktig på att skriva, i alla fall vad det gäller kvantiteten;) Har som sagt varit ute på båten igår och idag och gjort nästan ingenting. Hur skönt som helst. Jag tror att jag behöver åka bort för att ta det lite lugnt och bara umgås med familj. Att det dessutom har varit stekande sol här har gjort att jag just nu ser ut som en polkagris. det där med en snygg solbränna där inte min grej i livet. Antingen vit eller vitröd. Kanske undantagsvis kan det röda övergå till rödbrunt men då ska jag har riktig tur. För vad ska man annars skalla det? Flyt? Kvällen är tom och jag tror att jag ska se en film, kanske med lillsyster som sällskap. Vi får helt enkelt se. Jag ska även tvätta lite och så måste jag städa lite som jag inte orkade göra i torsdags. Men idag ska jag orka och jag ska nog passa på att tvätta medan det är torkväder. Ha det gott i sommarvädret! Kramar och kärlek!

Kommetera gärna:)

Ja, kommentera gärna när ni läser så jag vet vilka som läser för jag är rysligt nyfiken av mig:) Behöver inte vara mer än ett hej, eller vad som helst, bara jag ser vem som läst:P Tack!

24/7-08 Torsdag

Hej! Nu sitter jag och lyssnar på Mozarts andra fiolkonsert och njuter. Varför spelar jag den inte lika vackert för? Det vore något. Men då krävs lite mer övning och det finns saker som är viktigare... I alla fall så är detta en del av min övning, jag nöter in den konserten för även om det aldrig blir så vackert som detta så ska jag i alla fall lära mig den. Och jag som inte är så bra på noter, litar inte på att jag spelar rätt. Ja. Detta är dagen som inte slutade som jag trodde. Jag skulle egentligen ha varit inne i Falun nu och lekt med min klass, men lite dålig planering, missar i kommunikationen och dålig koll på hur långt tid det faktiskt tar att ta sig fram ch tillbaka till Hosjö gjorde att jag nu sitter här hemma och leker med Mozartkonserten. Vilket är bra i och för sig, men jag hade gärna, väldigt gärna, velat vara i Falun nu. Dagen började hur som helst med att jag cyklade hem till Vicki för att skura stall och jag gjorde vi mellan 10.30 och 16.00 med en matpaus. Sen spelade vi lite på låten vi skrivit och sen skulle jag cykla hemåt för att jag skulle ta tåget in till Falun... Men det gick ju som det gick och det vet ni redan. Snart ska jag nog gå och lägga i en tvätt och sen ska jag öva lite till tror jag... Men vi får se. Vet inte om jag törs spela något mer på Mozart innan jag fått lyssna på den... Jaja, nu ska jag kila Kram och kärlek till er!

23/7-08 Onsdag

...Eller det var det i alla fall för ett tag sen. Det gills fortfarande. I alla fall så har detta varit Elisabets dag. Hon har fyllt 18 år och förmiddagen spenderades med att fixa klart ett album med bilder till henne och sedan har eftermiddag/kväll gått till att fira henne. En del annat folk som jag inte sett på länge hann jag också med att träffa och det enda jag saknade var väl egentligen en Harald vid min sida. Men jag fick i alla fall prata med honom. :D:D Det verkar inte vara så täckningslöst uppe i Jämtland när allt kommer omkring. Inget mig emot:) Saknar honom... Men det finns så mycket underbart och det är så fantastiskt att ha honom i mitt liv så jag ska inte klaga. Fast å andra sidan är detta min blogg och om någonstans så är det här man får klaga. Kul att folk kommenterar! Uppskattas verkligen:) Nej, nu ska Sanna sova och hoppas att hon hittar sin mobil, som hon inte kan hitta just nu, imorgon. Lite rädd att jag tappat den på vägen hem, men det hoppas jag inte. Ha det så gött! Kramar och kärlek!

22/7-08 Tisdag

Hej! Nu har jag riktigt kommit igång i mitt skrivande. Tredje dagen i rad. :) Jappapp, sommarlov innebär mer blogg;) Idag har dagen mest spenderats på tåg men först packandes hemma hos Petra. Jag har även spelat Mulle Meck-finns i sjön och badat i havet. Japp. Jag lämnade Solhem och Petra efter ett par underbara dagar där. Verkligen en fin tid. Tack Petra! :) Sedan begav jag mig hemåt och jag spenderade större delen av tågtiden i telefon. Maja, Maria, Vicki, Elisabet, Harald (!), mamma och sen Harald igen. :) De två mest förvånande samtalen var från Maria och det var verkligen kul att prata lite med henne igen och sen Harald. Jag var inställd på att inte få höra från honom förrän på torsdag och så ringde han idag:) Då blev jag verkligen glad. Annars pluggade jag lite körkortsteori och lyssnade på musik från Sagan om Ringen. Väldigt mäktig och bra musik. Sen kom jag hem och jag har sett på TV, både lite friidrott och även Morden i Midsommer. Det är faktiskt bra! Fast väldigt lika varje avsnitt, men jag visste inte vem mördaren var denna gång. Nu saknar jag mest H och är väl på väg i säng snart. Men jag ska fixa lite med lite saker först. Imorgon fyller Elisabet år! :D Hoppas hon får en bra dag! Kram och kärlek!

21/7-08

Hej! Idag är det måndag och min sista hela dag hos Petra och även dagen då Harald åker till fjällen. Min Harald beger sig upp i fjällen utan möjlighet att ladda mobilen och inte har han så mycket täckning heller. :( Jag kommer att krevera. Men jag överlever det med. Idag har jag rest jorden runt med tåg och båt. Jag har blivit räddad från hajar och blåvalar. Jag har åka på sammanfallande järnvägsbroar och burit barn med sovarsjukan. Vår slutdestination var Nya Zeeland men i kom aldrig längre än till några öar mellan Australien och Nya Zeeland. Vi åkte genom Spanien, Grekland, Kroatien, Iran, Irak, Kazakstan, Pakistan, Ryssland, Kina och Australien och många fler. Efter att ha burit både Olivia och Samuel fram och tillbaka mellan båten och övernattningsplatsen protesterade jag och så hade jag lekt klart för idag. Japp. Lagom tills dess kom Petra hem och räddade mig. Käkade lunch och sedan gjorde vi en mycket mysig utflykt till en glasskiosk som hade lite extra. Både jag och Petra lyckades klämma i oss varsin banana split, trodde aldrig jag skulle klara det. I alla fall så åkte vi och handlade lite matsäck till mig att ha imorgon också och så gick vi in i en jättemysig presentaffär, dom vi först hånade men sedan var det mycket tur att vi gick in för det var jättefint, verkligen! Tack för en underbar utflykt Petra! Sedan kom vi hem och lekte lite med S och O och sen var det mat och sen var det efterrätt och sen var det sängen och nu ligger jag här med svällande mage och väntar på det sista samtalet från Harald innan han lämnar strömkällornas rike. Fast han borde ju ha ström imorgon också... hm.. Jaja, jag tror i alla fall att det är sista gången nu. Japp, det var denna fina dag. Imorgon beger jag mig hemåt igen, det ska bli riktigt skönt! Hemma har vi ett födelsedagsbarn på onsdag. Elisabet:) Men det var färdigrapporterat för idag! Ha det fint! Kram och kärlek!

En dag till hos Petra

Hej! Jag tänkte jag skulle bloggat igår men telefonen med Vicki i andra ändan kom i vägen. Men denna gång ska inget hindra mig, inte ens Petras kusinbarn som rycker och sliter i mig. Olivia leker just nu med pilarna på tangentbordet så jag vet aldrig vart jag skriver någonstans. Men nu har jag äntligen fått lite tid för mig själv och nu SKA jag skriva på riktigt. Jag är som sagt i Petras sommarstuga och här befann sig hela hennes släkt men idag åkte hälften hem. I alla fall som vi delas stuga med. Det är självklart barnen som kommer närmast och det har varit mest leka med Pia men hon åkte hem idag och då har även Samuel och Olivia börjat. Jag tycker faktiskt om att leka. Och jag kan leka bara barnen talar om vad och hur. Idag var jag robot och människa och allt möjligt. Och jag blir skjuten hela tiden, men jag skjuter aldrig tillbaka utan attackerar med kramar och pussar! Peace and love you know! ;) Annars har jag varit ute och joggat en kort sväng idag. Drabbades av akut kissnödighet och ja, jag blev verkligen tvungen att springa ut i skogen och kissa. Om ni ville veta alltså;) japp. Sedan sov jag på dagen! Det är inte vanligt. Jag sov 10 timmar i natt och så somnade jag på dagen i alla fall! Jag är rädd att jag håller på att bli som mor min. Och det är inte bra. Namnsdagsfika har jag också ätit. Margareta var det idag och det firades med pompa och ståt. Livet här har liksom ett helt annat tempo, man håller sig sysselsatt och dagen går men det känns som att allt går långsamt. Jag vet inte. Det går i alla fall aldrig fort. Man tar gott om tid när man äter och det är så många som äter samtidigt. Vi var 12 här vid middagen igår. Alla sitter med stora som små och det är supermysigt. Man mår så bra av det:) jag i alla fall. Det är så skönt att få leka lite och busa och bråka. Bara vara helt enkelt. Livet är fint! Pusshej! Sanna

Uppdatering

Hej alla bloggläsare! Inte för att ni är så många och det kanske inte är så konstigt eftersom att jag så gott som aldrig uppdaterar denna blogg. Men men, det har så klart en anledning och det är att jag inte längre har så stor ork att blogga. Vet inte varför. Kanske för att det händer så mycket att jag inte vet vart jag ska börja. Men jag kan i alla fall börja med att berätta att jag just i denna stund sitter i Göteborg, närmare bestämt majorna hemma hos Harald och gör inget alls. Eller jag hittade en video på youtube med Beatles och Day Tripper. Och de ser så roliga ut. Jag kan inte låta bli att le när jag ser dem! De är verkligen bra! Men inte så snygga och har inte så bra smak... men musik kan de göra! Och sjunga kan de! De har väl inte de vackraste rösterna men jag vet inte vad det är som gör det. Ingen skulle kunna göra desamma. De är ingen Freddie Murcery. De är de inte... Men det är kombinationen dem emellan som är magisk. I alla fall. Nog om Beatles. Mitt liv önskade Edith. Ja, jag är som sagt i Göteborg och hälsar på pojkvän. Har varit här i snart en vecka, kom i lördags. Vi har gjort så lite vi kan. jag kan säga att ingen av oss är bra på att äta snabbt så vi har spenderat en del tid i köket. Jag har även hunnit med feber och halsont under min vistelse här och jag har invigts i sushins värld. Det var faktiskt gott. Även om man inte kan tro det. Japp. Innan dess hade jag en del tid hemma som spenderades med vänner. Jag ska här med försöka att skriva några korta rader fråm varje dag i fortsättningen för det är bra att reflektera öve livet och vad som händer. Jag skulle bara vilja säga att mitt liv känns bra! Väldigt ofta även om det kan vara saker som tynger det ibland så finns det så mycket gott och underbart och det gör varje steg så värt det! Livet går upp och ner men nu är det mest upp och jag älskar det. Jag säger det verkligen inte för att skryta eller något sånt utan för att det är så lätt att prata om allt dåligt och hur dåligt allt är och därför kände jag att jag ville nu tala om att det finns så mycket som är bra! Det var allt för nu och jag ska bättra mig! PUSSHEJ

RSS 2.0